۲۰ جمله از رهبر انقلاب درباره عزاداری سیدالشهدا علیه‌السلام

در آستانه فرارسیدن محرم الحرام و ایام عزاداری شهادت حضرت سیدالشهداء علیه‌السلام و یاران باوفای ایشان، پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR بیست جمله‌ی برگزیده از رهبر انقلاب درباره عزاداری سیدالشهدا علیه‌السلام را منتشر کرد:

ادامه نوشته

«کلمات قصار از مرحوم آیت الله حق شناس»

* اگر انسان واقعاً اهل شنيدن موعظه باشد، تمام در و ديوار او را موعظه می كنند.

* عمر شما در اثر خدمت به مردم زياد مي‌شود.

* دور شدن از بندگى خدا، آغاز مشكلات انسان است.

* سرمايه‌ی اصلى استجابت دعا، اعتقاد است.

* ابتداى سفر الى الله سحرخيزى است.

* بايد نفس اَمّاره را با بيدارى شب و نماز اول وقت كنترل كنيد.

کلمات قصار از علامه طباطبایی رحمة الله علیه

ما از کتاب خدا چه می فهمیم؟

* ما کاری مهمتر از خودسازی نداریم .

* اعتبارات دنیا نوعاً وفا نمی کند و اگر هم وفا بکند تا دم قبر است و بعداز آن ماییم و ابد ما!

* ما ابد در پیش داریم، هستیم که هستیم.

نکات قابل تامل

حالات اولياء خدا در منازل سلوك تا فناء في الله

از جمله موهبت هاي حضرت حق تبارك و تعالي به اولياي خودش، سير دادن آنهاست در عوالم متوسطي كه بين مبدا سير، و بين وصول و فناء در خدايشان حاصل مي شود.در اينجا روايات در كتب مفصله اخلاقيه و عرفانيه، بالاخص در «بحار الانوار» مرحوم مجلسي رضوان الله عليه بسيار است. و ما براي نمونه، قدري از روايت معراجيه رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم را، كه مصدر به يا احمد است ذكر مي كنيم:

اخلاق نیکو و همسرداری و وفاداری حضرت آیت الله العظمی محمد حسن حجتی هرسینی(ره)

عارف ربانی مرحوم آیت الله العظمی حجّتی هرسینی با تمامی‌اهل خانه مهربان و خوش برخورد بودند و همانگونه که در بیرون از خانه با مردم تقدم در سلام داشتند، با اهل خانه نیز چنین بودند حتی از فرزندان خود از زمان جوانی تا هنگام پیری مطالبه غذا نمی‌کردند.

تکلم و سکوت

تکلم و سکوت

نكته عرشى : تكلم و سخن گفتن از رحمت رحمانيه الهيه است ولى سكوت و لب فرو بستن از رحمت رحيميه حق تعالى است لذا آن سفره عام براى همه است ولى اين سفره خاص است كه اهل دل از آن طرفى مى بندند.آن اشتغال به غير آورد و اين يكى اشتغال به خويشتن آن انسان را به غير خدا انس مى دهد و اين انس به حق را روزى مى كند. آن انسان را مى ميراند و اين درون را گويا و احيا مى نمايد. آن كثرت آورد و اين وحدت و توحد. آن دنيا را بروز مى دهد و اين قيامت برپا مى كند. آن انسان را اهل ظاهر بار مى آورد، اين اهل باطن . آن بيرون را مى شوراند و اين درون را.

چگونه خودسازی کنم؟

سئوال یک جوان 24ساله از یکی از بزرگان طریقت و جواب ایشان درباره ی چگونگی خودسازی  :

من جوانی 24 ساله هستم که سال ها سعی نمودم به خودسازی بپردازم؛ اما همواره درجا زده ام و شاید راه را اشتباه می روم، اگر کمی بالا رفتم، غرور کاذب موجب زمین خوردن شدیدم شد و گاهی هم بی همتی در ادامه راه، مرا متوقف کرد و پس از مدتی احساس می کنم باید دوباره شروع کنم. حال به چند سؤال من پاسخ دهید: 1. خودسازی را تعریف کنید. 2. راه ها و مراحل آن برای جوانی مثل من که از خودش ناامید است، چیست؟ 3. چگونه باید بین خودسازی و زندگی روزمره، نوعی تعامل برقرار کرد؟ 4. چه کنیم که به قول شما وقتی به گذشته نگاه می کنیم، جامی خالی نبینیم (دردی که من دقیقاً به آن مبتلا هستم)؟

ادامه نوشته

12مرحله سیر و سلوک علامه بحر العلوم  

اسلام اعظم، و آن عبارت از غلبه بر لشکر شهوت و آمال و آرزوهاى دور و دراز است که بعد از فتح و ظفر، عوامل بیدار کننده برون بر عوامل انحرافى درون پیروز مى شود و اینجاست که قلب، مرکز انوار الهى و افاضات ربّانى مى گردد.

ادامه نوشته

کاشف قبر «مختار» که بود/ سید‌مهدی چگونه «بحرالعلوم» شد

سید‌مهدی طباطبایی بروجردی ملقب به «بحرالعلوم» کسی است که امام زمان(عج) را ملاقات و به لطف عنایات حضرت، مقام ایشان در مسجد سهله را تعیین کرد. همچنین محل قبور مختار، حضرت صالح و هود را مشخص کرد.


ادامه نوشته